Yoga De Bron

Lever, je innerlijk kompas

 

 

Herkenbaar?

Z

Wil je graag meer energie? Maar heb je geen idee wat je er aan kunt doen?

Z

Gericht werken aan je immuunsysteem? Bewustworden van je lever en de centrale rol in je welzijn?

Z

Wil je graag meer energie en meer balans? Je lever ondersteunen in zijn zuiverende functie?

Z

Wil je graag meer weten hoe centraal je lever is volgens Human Design en Gene Keys? Laat me je helpen bij de eerste stappen bij het kennismaken van je G-centre?

Z

Hoe zet heel makkelijk de juiste voedingtips in om je leverenergie te herstellen? Kennis van de 3 ayurvedische dosha’s helpt je daar bij!

Z

Wil je je yogabeoefening bewust inzetten om je energie te herstellen? Wil je graag je cursisten in deze tijd helpen aan een goede balans in hun energiehuishouding via een gericht lesprogramma of workshop?

Breng in de praktijk leven vanuit ontspanning, vertrouwen en overgave door inzicht in de filosofie van de kosha’s en verwerk dit in jouw yogabeoefening

Je geeft al een tijdje les of je beoefent al enige tijd yoga en meditatie en je begint te merken dat het om meer gaat dan lekker bewegen en dieper ademen.  Je begint door te krijgen dat je yogapad verder gaat dan je verwachtte. Het gaat verder dan lekker in je vel zitten en je dagelijkse leven met al zijn druk en stress makkelijker aan kunnen. Je  yogapad gaat nu meer om te doorzien hoe het leven werkt, waarom er lijden is, waarom er zoveel pijn en verdriet is, waardoor het veroorzaakt wordt. Yoga gaat verder dan verbinding voelen met je lichaam, je adem en de grond onder je. Yoga gaat over het doorzien van de illusie van het leven. Het gaat er om dat je je ware aard gaat ontdekken. De ware aard van het leven wat ik voor het gemak de bron noem. Je kunt daar je eigen woorden en beelden aangeven zoals licht, vuur, niets, vrede, warmte, vreugde, God, het universum.

Hoe zou het zijn om de lagen tussen jou en de bron leert kennen? Hoe zou het zijn als je steeds minder verstrengeld raakt in al die lagen? Hoe zou het zijn als je steeds makkelijker je ‘stekker in het stopcontact van het Universum’ kunt  stoppen? Je steeds makkelijker uit de bron drinkt? Je thuis komt bij jezelf omdat je steeds minder verstrengeld bent in de illusie, in maya. Je met jezelf minder overhoop ligt in de 7 verschillende lagen van maya: annmaya (je lichaam), pranamaya (je energie), manomaya (je handelen), vijnanamya (je gedachten), anandamya (liefde, compassie), cittamaya (de toeschouwer) en atmamaya (je ziel). Door die 7 lagen heen kom je bij Atman. De kern en het allesomvattende tegelijkertijd.

Het inzicht in de kosha’s en het doorzien van maya mag gevoed worden door je verlangen naar verliching, je verlangen naar verlichting van je pijn en verdriet. Het mag gevoed worden door je nieuwsgierigheid. Vanaf het eerste moment dat ik over de kosha’s hoorde en de kosha puja beoefende heeft het me geïntrigeerd. Door een hele praktische vertaling, door dagelijkse voorbeelden te geven hoe het volgens mij werkt maak ik dit deel van de yogafilosofie voor je toegankelijk om te doorgronden. Door simpelweg mijn onlinetraining te volgen kun je je leven, je gedrag en je gedachten ontwarren en zo tot een leven in vertrouwen en overgave komen.

 

Na deze online training heb jij:

\

Inzicht in de werking van je lever

\

Strategie om de juist beslissingen te nemen

\

Weet je meet over het G-centre dat verbonden is aan je lever

\

Heb je meer kennis over Pitta, Vata en Kapha

\

Heb je een hele serie met houdingen om de lever te stimuleren of juist te kalmeren

\

Weet je waar bepaalde gezondheidsklachten mee te maken hebben

Pakket & Prijs

Yogi met vreugde en wijsheid!

Mijn naam is Sabrina van den Berg en ik geniet van het delen van mijn inzichten en kennis opgedaan in 30 jaar beoefening en bestudering van yoga en meditatie. In al die jaren is het toepassen van yoga in mijn dagelijkse leven het allerbelangrijkste geweest. Als moeder, als partner, als dochter, als mantelzorgster, als yogadocente, als vriendin wil ik leven en in de praktijk brengen wat ik op mijn meditatiekussen ervaar en wat ik voel tijdens mijn yogahoudingen meenemen in mijn dagelijkse activiteiten.

Praktische toepasbaarheid van  mijn yogabeoefening heeft van het begin af aan voorop gestaan. Hoe helpt het om een rustige, stabiele moeder voor mijn dochters te zijn. Hoe helpt het in de intensieve zorg voor mijn moeder.  Hoe helpt het om energie te hebben om veel werk te verzetten. Hoe helpt het om vanuit compassie en mededogen te leven, te reageren, te denken. Hoe helpt het om mijn lichaam met al zijn gevoeligheden in balans te houden.

Ik krijg er energie van om anderen te helpen een weg te vinden door het leven en al zijn uitdagingen. Door mijn ervaring in de praktijk, de jarenlange yogatraining, retraites en weken alleen onderweg zijn tijdens mijn pelgrimstocht hebben mijn ervaring van wat De Bron is vergroot en verdiept.  Ondertussen ken ik vele wegen naar de bron, die ons allemaal voedt, steunt, helpt, draagt en energie geeft. Ik neem graag anderen mee om de weg te laten zien wat hun voedt, steunt, helpt, draagt en energie geeft.

#1 Yoga en mindfullness Coach

30 jaar ervaring met yoga, meditatie en leven met aandacht

#2 Schrijfster en pelgrim

Schrijven als een manier om gedachten en inzichten te ordenen. Pelgrimerend op zoek naar antwoorden op levensvragen.

#3 gezonde leefstijl

Biologische, vegetarisch, glutenvrij koken als antwoord op fysieke signalen. Een chemicaliën vrij leven zoekend voor hormoonbalans en optimale gezondheid.

Wat houdt het onlineprogramma in?

Het programma is een persoonlijk traject. Je kan zelf kiezen wanneer je hieraan werkt. En je blijft 1 jaar lang toegang houden tot de training. Je kan de training 7 weken doen of meer verspreid als je het druk hebt. In totaal heb je 14 uur aan lesmateriaal online staan.
In dit programma gaan we alle lagen, alle kosha’s door, en kom je uit bij wat daar achter ligt. Dit is de sleutel tot diepere ontspanning en ga je met meer rust en vertrouwen leven omdat je begrijpt hoe maya, ons dagelijkse leven werkt. Het geeft je zicht op hoe je je cursisten kunt begeleiden naar dit inzicht. Het maakt het leven lichter, luchtiger en dragelijker.
Je gaat anders lesgeven en houdingen, adembewegingen en meditaties krijgen een andere diepgang. Ik ga je leren zicht te krijgen op hoe er altijd een keuze is om je lichaam anders te verzorgen, je energie te beïnvloeden, je handelen te veranderen, je gedachtengangen te doorbreken, je compassie en dankbaarheid  je leven voeden en veranderen, hoe je dit allemaal beschouwt en je er zielsgelukkig van wordt, doordat je weet dat er iets is wat je draagt en steunt, doordat je niet alleen weet maar ook ervaart hoe je in een warme, koesterende omhulling leeft.

Jij droomt hier toch ook van?

Z

Dat je vol energie de lente in gaat

Z

Dat je de juiste beslissingen in je leven neemt

Z

Dat je met yogahoudingen een echte bijdrage levert aan je gezondheid

Z

Dat passend eet, kloppend bij wie jij bent

Z

Dat je weet wat je kunt doen om je gezondheid zo optimaal te ondersteunen

Wat zeggen anderen over de weg van de kosha’s naar de bron?

“De thema’s die je bespreekt zijn allemaal aspecten en doorkijkjes vanuit de innerlijk wereld die zich manifesteren in de fysieke wereld.

Door mij te ‘bevragen’  op die aspecten, prikkel je mijn bewustwording van juist dat ene onderdeeltje dat deel uitmaakt van het totaal. Juist het gebruik van meerdere vragen helpt dat proces goed op gang.

Ik ben het met je eens dat je in jouw business niet zonder meer een eindresultaat kunt neer zetten.

Het is een procesmatig concept waarvan de uitkomst is: meer inzicht in jezelf, je functioneren in relatie tot de wereld om je heen.

Jouw teksten hielpen mij  elke dag wat dankbaarder en liefdevoller om te gaan met zowel het lieve lijf als mijn grenzen. Daar ben ik oprecht blij mee

!”

Elise Lengkeek, schrijfster, journaliste en mede-oblaat

Je schrijft vlot, bent open en persoonlijk en doordat ik je ken, zie ik jou erdoorheen. Dat is leuk.

Het begin over aandacht en compassie vond ik herkenbaar en belangrijk.

De kosha’s zelf voerden mij onverwacht mee naar mentale niveaus die een ander besef bieden van wat yoga is. Het is een verdieping die goed kan werken bij mensen die veel ervaring hebben met yoga.

Voor wie niet zo geïnteresseerd is in de gebruikelijke fysieke manier waarop mensen aan yoga doen, is kennis van de kosha’s mogelijk een mooie andere manier om ernaar te kijken. Ik vond het destijds soms moeilijk, maar altijd de moeite waard!”

Paulien van den Andel, Neerlandicus en directeur basisschool

“Je bent prettig om naar te luisteren, je hebt een rustig manier van praten en een fijne stem.

Ik merk dat ik je gesproken uitleg in ieder geval belangrijk vind als voor bereiding voor de 7 weken.

Eenzelfde vraag in week 1 bij bv. de Annamaya kosha mag gerust terug komen in de andere weken. Het antwoord kan mooi genoeg heel anders zijn. Voor mij geeft dat een heel mooi beeld geven van dezelfde kosha.

Een soort van dagboek, en een terugkerende beleving van de kosha. Wat doet de werkweek, gezin, relatie, stemming per week met je en met diezelfde kosha. Vooral als je schriftelijk bijhoudt wat je antwoorden op je vragen zijn, de betreffende gevoelens, belevingen etc. Volgens mij doorleef je dan nog meer de kosha’s en kom je dieper in de betreffende kosha. Zo leer je beter je lagen om je kern kennen.”

Margriet de Graaf-Mechielsen, Kunstenaar, ondernemer en illustrator

Veel gestelde vragen

Voor wie is dit pogramma bedoelt?
.Voor yogadocenten en -liefhebbers die hun yoga beoefening willen verdiepen
Hoelang duurt dit traject?

Het zijn 5 werkboeken met een begeleidende video en audio. Het is hoe snel jij er mee aan de slag gaat.

Is dit een online training?
Dit is een online training waarbij je vragen kunt stellen in de besloten Facebook groep

 

Wanneer start dit traject?

Vanaf 21 maart is het programma online beschikbaar

Tot wanneer geldt de pre-sale prijs?

Tot dat het programma beschikbaar komt. De pre-sale is omdat je daarmee je vertrouwen uitspreekt dat het programma er komt.

 Lever, je innerlijk kompas

op de weg naar energieherstel